Arkistot kuukauden mukaan: huhtikuu 2015

Kaustajärven kyläkirja – Etsintäkuulutus

Haetaan Kaustajärven kyläkirjaan valokuvia ja muistelmia. Kaustajärven kirjatoimikunta on kokoontunut, paikalle oli saapunut kuusi projektista kiinnostunutta, joista jokaiselle jaettiin jo omia osa-alueita koordinoitavaksi. Mukaan on lupautunut myös henkilö joka ei tällä kertaa päässyt paikalle.

Seuraava askel kyläkirjan teossa on aineiston keruu. FM Katja Tikka tutkii kylän vanhempaa historiaa ja luotsaa hanketta, mutta nyt tarvitaan teidän kaikkien aktiivista apuanne.

Kuva-aineisto:
Kaikenlaiset kiinnostavat, informatiiviset ja eri aikakausia edustavat valokuvat ovat tervetulleita. Näistä valitaan lähempänä kirjan valmistumista itse kirjaan tulevat kuvat. Voit lähettää jo valmiiksi skannatut kuvat tai vain kertoa kuvien olemassaolosta Jukka Turuselle osoitteeseen: jtmies@gmail.com. Kesän 2015 Siltajuhlien yhteydessä pidetään kuvien katselu- ja tunnistustilaisuus, johon voit myös tuoda valokuvia.

Muistelukset:
Muisteluksia tarvitaan myös kaikilta ajoilta. Niitä käytetään joko sellaisenaan tai osana aiheen mukaista kappaletta. Ilmoita saako tekstiä käyttää tarpeen mukaan vapaasti vai onko käytölle ehtoja. Tekstit voi lähettää osoitteeseen kaustajarven.kirja@gmail.com.

Tekstejä toivotaan näin alkajaisiksi seuraavista aihepiireistä:
-Harrastuselämä
-Kotieläimet
-Sota-ajat
-Evakot, evakkoon lähtö
-Sotavangit
-Kauppa
-Kymin talo
-Äitienpäivän vietto
-Juhlapyhät
-Koulu/pyhäkoulu/rippikoulu
-Rajavartiosto

Lisätietoja voit kysellä Kerttu Oikariselta puh 040-861 3403 tai Riitta Pakariselta puh 0400-451 938.
Toimikunta odottaa yhteydenottoanne!

toimikunnan puolesta, Katja Tikka

Kuva 15.9.2012 Värtsissä julkaistusta jutusta Kaustajärven evakot. Kuva: Karjalan kartat.