Kaikki kirjoittajan admin artikkelit

Kaustajärven Siltajuhlat 13.7.2019

Siltajuhla
Juhla vietetään lauantaina 13.7.2019 klo 17.00 Heinäjoen sillalla. Juhlan teemana on Evakko. Juhlassa on puheita ja haastatteluja aiheesta, lauluesityksiä, runonlausuntaa sekä yhteislaulua (mm.Evakon laulu, Laula kanssain). Ohjelman jälkeen on nauttia kahvia/teetä kahvileivän kera, tanssia sekä nauttia mukavasta yhdessä olosta. Kahvitarjoilu on maksullinen ja grillistä makkaraa parilla eurolla.

Kaustajärvi-kirja on myynnissä hintaan 32,00.

Juhlien tuotto käytetään seuraavan vuoden juhlien järjestämiseen.

Kirpputori

Maanantaina 8.7.2019 alkaen on omatoiminen kirpputori pystytetty sillan lähelle. Telttakatoksessa on pöytä ja hylly, johon voi tuoda myytävää ja samalla ostaa tavaroita. Kirpputorille voi kuka vaan tuoda myyntiin tavaroita. Teltassa ei ole ketään myymässä vaan ostettu tavara/tavarat kirjataan vihkoon ja raha laitetaan teltassa olevaan lippaaseen. Kirpputorin tuotto käytetään seuraavan vuoden juhlien järjestämiseen.

Kävelyretki
Sunnuntaina 14.7.2019 klo 11.00 tehdään kävelyretki rajatolpalta 99 tolpalle 104. Lähtö on Heinäjoen sillalta. Oppaana toimivat Pentti Mielonen ja Veikko Tikka. Tämän jälkeen juodaan kahvit Mikon laavulla. Juhlatoimikunta tarjoaa kahvit. Jos haluaa paistaa makkaraan, niin ota makkara mukaan.
Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä! Ilmoittautumiset hannele.alander@gmail.com.

Tervetuloa!

Siltajuhla

Siltajuhla
Juhla vietetään lauantaina 14.7.2018 klo 17.00 Heinäjoen sillalla. Ohjelmassa on mm. juhlapuhe, lauluesityksiä, runonlausuntaa, yhteislaulua, tanssia sekä mukavaa yhdessä oloa. Juhlissa on maksullinen kahvitarjoilu ja grillimakkaraa.
Vielä on muutama Kaustajärvi-kirja myymättä. Kirjan hinta on 32,00.
Myytävänä on Erkki Tarvaisen maalaaman taulusta teetettyjä postikortteja 0,50 kappale. Myynnin tuotto käytetään seuraavan vuoden juhlien järjestämiseen.

Kirpputori
Juhla toimikunta pystyttää sillan lähelle telttakatoksen pöytineen, jossa on viikon ajan omatoiminen kirpputori. Kirpputorille voi kuka vaan tuoda myyntiin tavaroita. Teltassa ei ole ketään myymässä vaan ostettu tavara/tavarat kirjataan vihkoon ja raha laitetaan teltassa olevaan lippaaseen. Kirpputorin tuotto käytetään seuraavan vuoden juhlien järjestämiseen.
Kävelyretki
Sunnuntaina 15.7.2018 klo 11.00 tehdään kävelyretki Kaustajärven hautausmaalle. Oppaana toimii TarmoTikka. Lähtö on Heinäjoen sillalta. Matkan pituus on 4,5 kilometriä. Hautausmaalla lasketaan havuseppele ristille ja lauletaan Suvivirsi. Tämän jälkeen kävellään Aittolammen uimarannalle kahville. Juhlatoimikunta tarjoaa kahvit. Jos haluaa paistaa makkaraan, niin ota makkara mukaan.
Tervetuloa!

Juhannuskokko syttyi Kaustajärvellä

Tikanmäen peltorauniolle oli kevään ja alkukesän aikana kerätty kokkoaineita. Vielä alkuviikosta mietittiin, voiko kokkoa polttaa juhannuksena ollenkaan. Onneksi viikolla tulleet sateet ja varsinkin aattoaamun sade teki sen mahdolliseksi.

Väkeä alkoi kertymään puoli kahdeksan aikoihin peltopolulle odottamaan kokon syttymistä. Veikko, hyvin tehtyjen alkuvalmistelujen jälkeen, raapaisi tikun ja kokko syttyi. Parisen tunti kokko paloi. Väki nautti juhannusaaton tunnelmasta ja mukavasta seurasta.

Teksti ja kuvat: Hannele Alander

KAUSTAJÄRVEN SILTAJUHLAT 15.7.2017

Juhlaa vietettiin neljännen kerran  Heinäjoen sillalla poutaisessa ja osion aurinkoisessa  säässä. Juhlissa oli iloista väkeä lähes 150 henkeä. Juhlatoimikunta oli varautunut suureen väki määrään laajentaen juhla-alueen läheiseen  pihaan. Olihan juhlien kohokohtana Kaustajärven kylä –kirjan julkistaminen.

Juontajana toimi Jorma Summanen. Ensimmäinen yhteislaulu oli Suvivirsi.

Juhlapuhujana oli Tohmajärven kunnanjohtaja Olli Riikonen.

Kylän vanhimmaksi juhlissa nimettiin 91-vuotias Arvo Majoinen.

Kirjan julkistaminen alkoi sinivalkoisen nauhan leikkaamisella

ja sen jälkeen paljastettiin kirja Kaustajärvi – Rajan jakama kotikylä.

Juhlan lopussa jotkut tanssivat Kuisma Lipposen säestyksen tahdissa.

Teksti: Hannele Alander,
Kuvat: Pentti Mielonen ja Veikko Tikka

Kuka söi ulpukan kukat?

ulpukan kukatSoutelin Tikanniemen rantaa Kaustajärvellä ja havaitsin katkotut lumpeet. Onko kellään samoja havaintoja järven alueella? Myös ahvenheinän kasvustot ovat harvenneet? Pitääkö havainnot paikkansa muualla järven alueella. Epäilen syöjäksi majavia. Muistaako kukaan vastaavaa esim. 60-luvulta? Tässä on muutama kuva. Tikanniemen rannalta lähes kaikki ulpukan kukat ovat kadonneet.

ulpukan kukat 2

Alkusyksyn jatkoja,
Hannele Alander