kaustajärvi.fi:n kustantaa Värtsilän Pitäjäyhdistys ry

Tiedoksi kaustajärvi.fi sivuston lukijoille: em. sivuston vuosimaksun maksaa vuonna 2015-2016 Värtsilän Pitäjäyhdistys ry. Kaustajärven nettisivut avattiin 11.8.2014. Tällöin sivuston perustamisen ja vuosimaksut suoritti allekirjoittanut sivuston ylläpitäjä talkoilla.

Tukekaamme Värtsilän Pitäjäyhdistys ry:tä kaikin keinoin, kukin mahdollisuuksien mukaan, esim. käyttämällä Värtsilän kylätalon palveluja (esim. kahvio tai kirppis) tai vaikka liittymällä pitäjäyhdistyksen jäseneksi. Lisätietoja vartsila.fi sivulta!

t: Eira Varonen

30 kommenttia artikkeliin ”kaustajärvi.fi:n kustantaa Värtsilän Pitäjäyhdistys ry

 1. Kiitos, Eira! Kävin taas tänään kahvilla ja suosittelen lämpimästi edullista kahvikeikkaa. Parviaisen tyttöjen leipomukset kahvin kera ovat aivan maukkaita. Ja paikallinen seura rattoisaa. Kirpputorilta saa puoli-ilmaiseksi mitä vaan. – Eira sen Kaustajärvi-mukinkin pani alulle. Vieläkö sitä jostain saa ostaa. Tarvitsisin yhden lahjaksi Poijärven Helmi-tyttöselle, kun tulee kylään.

 2. Kävin taas kylätalossa kahvilla. Kyläpäällikkö näytti kaustajärvi.fi -laskua, jonka Pitäjäyhdistys on maksanut. Otan sen mukaan siltajuhlille ja ehdotan, että keräämme kolehdin pitäjäyhdistykselle. Tavoite: 78 euroa. Sillä kaustajärvi.fi on auki 31.7.2016 saakka. Jatketaanko sitten aikaa vai lakkautetaanko? Huutoäänestys? Kädennostoäänestys? Siis tällainen ohjelmanumeroehdotus!

 3. Hyvä jos varoja kerätään vaikka Erkin ehdottamalla tavallakin. Tukemalla Värtsilän pitäjäyhdistys ry:n toimintaa eri tavoin, eurot kilatahvat myös tämän kotisivun ylläpitämiseen. Maksettavaa riittää! mm. Värtsi verkkolehti siellä lisänä! kaikki ovat tarpeen! kannatetaan ostamalla tuotteita ja tavaroita joita on myynnissä ja sen lisäksi, kolehti kiertämään! Näin kerätään varoja! Värtsi verkkolehden paperiversio saatiin kustannettua mainostuloilla! Kiitos kaikille yrityksille ja yhteisöille! Saatte näkyvyyttä ja vastinetta sijoittamillenne euroille varmasti! t: Eira Varonen. kaustajarvi.fi, vartsi.net ja vartsila.fi sivujen ylläpitäjä

 4. Sivut näkyvät vuoden 2016 kesään saakka, nyt kun on maksu maksettu! Ensimmäisen vuoden maksoin omista rahoista. Vuosi hengähdysaikaa uuteen maksuun! Kiitos VPY!

 5. No, eipähän tuotakaan ole tiedetty eikä ole
  edes tullut ajatelleksikaan. Sitä olen kuitenkin
  joskus ajatellut, kuinka etuoikeutettuja olemme
  kun meillä on verkkolehti Värtsin kylkiäisenä
  omat sivutkin. Ne vain tulla tupsahtivat!

  Ei kai tätä lystiä tarvitse kenenkään omasta pussistaan
  kustantaa? Toivonkin, että sivuston ylläpitäjä palaa
  asiaan viimeistään siinä vaiheessa kun on uuden
  maksun aika.

 6. Kaustajärvi.fi -sivustot todellakin ”vain tulla tupsahtivat”. Eiran omalla päätöksellä. Ja se tuntui kyllä minustakin ”etuoikeutetulta”. – Lisäksi saimme myös ikioman mukin. Sekin Eiran kustannuksella.

  Niinpä nyt onkin aika selvittää tilanne ja jatko. Mielestäni me voimme kerätä kolehdin siltajuhlilla nyt voimassa olevien sivustojen osalta ja samalla päättää jatkosta.

  Euro / pari per nuppi ei liene iso ropo siitä ilosta, että olemme saaneet lörpötellä ihan omilla kyläsivustoilla, joihin on löytänyt verkkolehti Värtsin kautta. – Jatkosta sen verran, että olisiko kylän omista sivuista hyötyä suunnitellun kirjan työstämisessä.

  Kuten olen ehdottanut, päätetään asiasta siltajuhlien yhteydessä.

 7. Juu, niinhän siinä kävi vuosi sitten. Kaustajärvi tienvarsi kyltti hässäkkä poiki tälläisen tuloksen nettiin! =)

  Ensimmäisen mukitilaus erän kustansin omilla varoilla, mutta omani olen saanut takaisin ja tuotto on tilitetty kotiseutuyhdistykselle. Tuotot oli puhetta ohjata Värtsilän kirkon hyväksi, maalaukseen tai mihin nyt ikinä tarvetta siellä onkaan. Hiljaista on ollut sillä sektorilla…

  kaustajärvi mukeja olisi muuten vielä jäljellä toisesta tilauserästä 5 kappaletta. Menisivätköhän kaupaksi siltajuhlissa? Erkki voi hakea ne ohikulkiessaan kyytiinsä. Niitä voi toki tilata netin kautta. Mukien tilauslomake toimii ja löytyy tältä sivustolta. Jos nuo 5 menevät kuin kuumille kiville, niitä voidaan tilata lisää! Minulla käytössä kahvimukina Värtsilä muki ja Kaustajärvi muki. Vuoronperään käytän niitä. Mukavasti mahtuvat samalle hyllylle!

  t:Eira

 8. Kiitos, Eira! Minulla on kaksi Kaustajärvi-mukia, mutta annan niiden lisäksi yhden Ninni Poijärven Helmi-tyttärelle, kun hän tulee kylään Ullukkaan, siis tänne Universumin Helmeen. Noudan mukit – siis ne viisi – ostan yhden ja myyn neljä jonon ensimmäisille. Mikäs se hinta nyt olikaan?

  Ehkä voimme myös ottaa vastaan uusia tilauksia. En tiedä. On se vaan aika mukava muki! Minulla on myös kolmas muki. Se on Väänäsen Vuokon junailema ja sen kyljessä Värtsilän kirkko.

  Mukiin menevää jutustelua kaustajärvi.fi -sivustolla. Eikö vaan? Nykyaikainen tapaaminen maitolaiturilla?

 9. Siitä mukista. Ne viisi on nyt haettu ja myyty. Yksi meni Helmi-tyttöselle, kun lauloi ja soitti niin somasti kirkossa 19.7. – Kaustajärvi.fi -sivusto on käytössä 31.7.2016 saakka nyt suoritetun maksun luvalla. Pitäjäyhdistyksen velvollisuus ei ole kustantaa kyliensä omia sivustoja. Siksi hoidan 78 euron maksun yhdistyksen tilille ennen tämän tilikauden päättymistä. Jatkosta ei ole tehty mitään päätöstä. Se on kaustajärveläisten omissa käsissä. Luulen, että Eira kuitenkin on valmis hoitamaan sitä käytännössä?

 10. Olisihan tähän hyvä saada selvyys. Ei meistä kukaan
  halua laskea mäkeä toisten kustannuksella. Jos ja
  kun tänne sivustalle on tullut kirjoitettua ja kommentoitua,
  onko siitä nyt tunnettava syyllisyyttä?

  Eikö viimeistään nyt olisi hyvä saattaa asiaa kaikkien
  tietoon ja kerätä ne puuttuvat rahat jollain konstilla?
  Riittääkö, jos Kyläyhdistyksen tilille laittaa jonkin summan,
  minkä suuruisen? Paljonko sieltä puuttuu?

  Jossain kommentisaan Eira väläytteli lopettavansa Värtsin
  vetämisen vuoden vaihteessa. Jos ei jatkajaa löydy,
  Kaustajärvi sivujenkin tulevaisuus loppunee siihen?
  Onks tietoo?

  Nyt vain selvät sävelet kehiin ja sitten toimitaan
  niiden mukaan! Lupaan ja vannon, kautta kiven
  ja kannon, että mitään en ko sivustalle laita,
  ennen kuin olen osuuteni maksanut. Kun vain
  kerrotte, paljonko se tekee/nuppi.

 11. Asia on kyllä selvitetty aiemmin. Mutta uusitaan. Eira avasi kaustajärvi.fi -sivuston ja on kertonut, miksi. Hän myös maksoi viulut. Sitten on ne maksanut Värtsilän Pitäjäyhdistys. Puheenjohtaja antoi minulle kopion kuitista ja antoi myös ymmärtää, että kaustajärveläiset voisivat suorittaa maksun 78 euroa yhdistykselle. Sen voi kantaa käteisenä kylätalon kassalle. Lupasin hoitaa asian. Mutta en ennättänyt siltajuhlien alkuun ja piti lähteä myös kesken pois, kun oli Värtsiläpäivien ohjelmassa ja siihen liittyvissä velvoitteissa niin paljon tekemistä.

  Yritin kuitenkin työntää asiaa tällä palstalla esille, jotta olisi tehty jotain. En vain osannut toimia täsmällisesti.

  Nyt olen sitä mieltä, että ennen tilikauden loppua tavalla tai toisella toimitan ne rahat sinne luukulle. Ei ole pitäjäyhdistyksen velvollisuus huolehtia vain yhden kylän edusta, kun on muitakin kyliä.

  Joka tapauksessa on ollut ihan hienoa, että on ollut oma sivusto ja kiva siihen on ollut kirjoitellakin. Jatkuuko tämä ihanuus, on nyt meidän omissa käsissämme. Ihan varmasti ilman sitäkin tullaan toimeen. Onhan vartsi.net.

  Kun vain tietäisi, mikä taho tämän asian ratkaisee. Eiköhän se selviä. Selvisihän sekin, kuka ne kyltit Kaustajärvi/ pohjoinen ja Kaustajärvi/ eteläinen tien varteen laittoi.

  Joka tapauksessa vipinää on syntynyt Kaustajärven kylään parin viime vuoden aikana. Ihan Saudi-Arabian Jeddassakin asti huomattiin kylän tohinat, kun tieviitoista käytiin ”neuvotteluja” ELY-keskuksen kanssa. Nettiadressin allekirjoitti 160 henkilöä.

  On tämä Kaustajärvi aika keskeinen kylä, kun siitä haaroittuu neljällä nuoliviitalla tiet kahteen muuhun kylään: Kenraalinkylään ja Mökkivaaran kylään. Mutta ennenkuin niille suunnille löytää, on kolmessa paikassa kylämme ympärillä paikannimitaulut Kaustajärvi. Olisiko taulujen alapuolelle lisättävä Universumin Helmi?

 12. Toimin tässä Kolmen Kaustan Miehen
  äänitorvena. Jotta asia saataisiin pois
  päiväjärjestyksestä, ehdotus olisi seuraava:

  Jos parempaa ehdotusta ei kuulu viikon sisällä,
  niin Pentti M, Jussi M ja Onni P toimittavat
  10 e per/nenä vaikkapa Kylätalon kassaan, kaikki
  asian omakseen tuntevat voinevat toimia
  samoin. Tämä on vain pohjakassa. Kenenkään
  osallistuminen ei liene pakollista, eikä siitä syyllistetä
  jälkikäteen. Rahasummakin on vapaaehtoinen.

  Mielolan Pentin sanoin ”eiköhän tuota tolomuu
  kertyne sen verran”….

  Jos sivustat jatkavat vielä elinkaartaan, tälläiset asiat
  olisi varmaan hyvä tuoda esille vaikkapa siltajuhlassa.
  Kylällä kun ei ole varsinaista kyläpäällikköä eikä
  virallistettua toimikuntaa. Silloin saisimme mahdollisimman
  monen henkilön mielipiteen. Jäisi kaikille hyvä maku suuhun.

 13. Minä sanoin Tellervolle, eiköhön tuota ”tölömyy” Kaustajärveläisilti
  löytyne sen verran, että saataisiin Kaustajärvi.fi-sivustot maksettua.
  Kuulostellaan viikko.
  Kerron esimerkin Kaustajärveläisten auttavaisuudesta.
  Naapurissa asui kolme naista, vanhempi, keski-ikäinen ja nuorempi
  nainen. Heillä ei ollut minkäänlaista lisäansiota, kaikki oli yhden
  hännänhuiskeen varassa, joka oli navetassa.
  Ainahan elämässä sattuu jotain ennalta arvaamatonta rahan menoa,
  kuten silloinkin, sairasruu ihminen tai ainut ynnikki navetassa.
  Eihän siinä muu auttanut kuin lähteä naapuriin kysymään olisko
  heillä lainata rahaa.
  Muistan hyvin kun keski-ikäinen naisista tuli ja ja kysyi vähän itku
  silmäkulmassa ujostellen.
  Kuulkoohan työ vanhaisäntä oisko teilä lainata rahaa, kun vanha mummo
  pitäis viijä lääkäriin eikä ihellä ou yhtään rahaa.
  Ukki män kammariin ja haki kukkaron ja kysy paljonko tarviihet.
  Siinä sovittiin paljonko tarvittiin rahaa ja samalla naapurin nainen sanoi
  milloin hän maksaa rahat takaisin.
  Ei iki päivänä nämä vipit jääneet heiltä slloin maksamatta.
  Eikä tämä ollut ainut tapaus, niitä oli matkan varrella puolin jos toisin
  Vielä tänä päivänäkin uskon Kaustajärveläisissä olevan saman hengen.
  Nyt ei oo niin huonot ajat kuin silloin ennen.

 14. Minä panen oman osuuteni näiden sivujen kustannusten peittämiseksi Värtsilän pitäjäyhdistyksen tilille ja viestinä että raha on Kaustajärvi.fi sivujen kuluihin. Hankalaa täältä etään perältä toimittaa niitä euroja kylätalolle. Mukavahan näitä sivuja on lukea, joten mielelläni osallistun maksutalkoisiin.

 15. Ottaisin mieluusti osaa näihin karkeloihin,tietäispä kelle maksaa? Saajan tilinumerosta olis apua!

 16. Suunnitelman A mukaisesti toimitamme korvamerkityn
  pohjakassan 30 euroa perjantaina kylätalolle. Jos tapaamme
  kyläyhdistyksen puheenjohtajan, annamme sen suoraan hänelle.

  On tullut lukuisia tiedusteluja tilinumerosta, jospa asianosaiset
  sen vielä kerran kaikelle kansalle ilmottaisivat. Tosin löytyy
  varmasti Vartsila.fi sivustaltakin. Ja hyvähän olis tietää sekin,
  koska keräysastia on saatu kukkuroilleen.

  Eli kyllä siltä näyttää, että tämä ”velkataakka” saadaan hyvässä
  hengessä pois hartioilta.

  Yst.terveisin Kaustan Miehet

 17. Tilinumeroa en osaa tiedä. Mutta varmaankin perjantaina Pitäjäyhdistyksen puheenjohtaja Matti Jaatinen voi sen kertoa. Ja jos 78 euroa ylittyy, niin eiköhän Pitäjäyhdistyksellä liene sille käyttöä.

  Mutta entä jatko 31.7.2016 jälkeen?

 18. Vielä kerran pojat, eka kommentti jäi haaviin!

  Mikä ihana aamu! Istun neljän miehen seurassa
  kaffeella kylätalolla.

  Kyläpäällikön terveiset: Kaustajarvi.fi raha ovat
  kasassa, hieman jo ylikin.

  Seuraava lasku kierrätetään Siltajuhlatoimikunnan
  kautta.

 19. Hieno juttu!!! Asia on hoidettu. Hyvä, Kaustajärvi!!! Universumin Helmi.

 20. Kiitos Telle ja Kaustan neljä miestä! Hyvin olette asian hoitaneet. Kirjoitellaan siis levollisin mielin!

 21. Kiitos kiittämisestä! Ihan kaikkea kunniaa
  en itselleni halua. Kolme Kaustan miestä
  oli vankkana tukena, se neljäs kuului pitäjäyhdistykseen.

  Kyläpäällikkö kertoi, että rahantuojia oli käynyt
  paikalla henkilökohtaisesti muitakin jo ennen
  meitä ja että kassaa oli kartutettu myös pankkitilin kautta.

 22. Toivottavasti Pitäjäyhdistyksen kassa kestää vartsi.net kulut. Mitään keräystä niihin en toivo perustettavan, enkä mitään dramaattista ”myrskyä vesilasissa”!

  Ei nämä kotisivutilojen vuosimaksut nyt sentään niin suuria ole, jotta konkurssi tai talousvaikeudet olisivat odotettavissa! Mikään ei ole maailmassa ilmaista! Ja kuluja kun on paljon, kertyyhän niistä maksettavaa. Mutta mikään suuri maksuerä se ei ole! Kuuluu mielestäni Pitäjäyhdistyksen hyväksyttäviin menoeriin. Ei ole mitään humputtelu menoja.

  Käyttäkää kylätalon palveluja, sieltä ne eurot kilahtavat mm. näihin domain kuluihinkin! Ja jos tarpeeksi kilahtaa niistä jää muihinkin kiinteisiin ja muuttuviin kuluihin.

  Lisätietoja Pitäjäyhdistyksen toiminnasta ja mm. jäsenyydestä löytyy täältä http://www.vartsila.fi/vartsila/?page_id=161

  ”Ainahan on maksettava eikös juu, mitä tässä maailmassa velkaantuu..”

  t:Eira

 23. No, nyt on ainakin Kausta-sivut maksettu
  eikä mitään myrskyä syntynyt. Mielestäni
  aivan aiheellista keskustelua kuitenkin.
  Perus-Kaustalaiset ovat fiksua
  väkeä, sen todisti siltajuhlienkin onnistuminen.
  Suunnataan nyt ajatuksemme Kausta-kirjaan.

 24. Tulipa mieleeni mainostamisesta, josta kirjoitin varti.net sivustollekkin.. Käykäähän lukemassa!

  Ehdotan että myydään kaustajärvi.fi sivustolle mainosbanneri yritykselle tai usealle yritykselle jotka haluavat tukea kaustajärvi.fi sivustoa.

  Esim. vuoden mainosnäkyvyys hinta: 2 x 78 euroa. Logo ja linkki ko. yrityksen kotisivuille paraatipaikalla eli sivun oikeassa yläreunassa. Mitä mieltä olette tästä tämän sivuston lukijat? Jos tälläinen saataisiin, kolehtia ei tarvitsisi kerätä. Käyttäisimme ko. yrityksen palveluja ja suosittelisimme niitä muillekkin.

  Tarjouksia otetaan vastaan! sähköpostilla eira.varonen@vartsila.fi tai puhelimitse 0400992239

  Pitäisin ko. sivuston ja kylän tukemista jopa kulttuuritekona yritykseltä joka tähän lähtisi! On sellaisiakin vakavaraisia yrityksiä joille tuo on ihan ”pikkusumma” positiivisesta näkyvyydestä!

  Asiakaskontakteja tai suoranaista eurotuottoa en lupaa, mutta positiivista imagoa tukijalle/tukijoille on tarjolla! Silläkin on oma arvonsa!

  Pallo on heitetty! Heitelkääpä eteenpäin! Katsotaan ottaako kukaan kopin!

  Vielä: kirjoitelkaa Kaustajärvi aiheisia juttuja ja lähettäkää ne julkaistavaksi nimenomaan kaustajärvi.fi sivustolla! Tämä lisää sivuston vetovoimaisuutta, unohtamatta vartsi.net sivustoa toki!

  ps. Samaa sanomaa voi ”julistaa” myös vartsila.fi sivuston ylläpidon osalta! Siellä mainospaikkoja on ollut jo vuosia myynnissä ja homma toimii!

 25. Kyllä siltajuhla onn varmaan ihan hyvä paikka kerätä kolehtia kulujen peitoksi eihän mikään toimi ihan ilman rahaa, varmaan kaupaks menis jokunen muki ja varmaan paitakin. on kyllä ihan mukava lueskella näitä Kaustan kuulumisia kun mieli palaa aina joskus lapsuusajan maisemiin.

 26. Ylläpito tiedottaa:

  11.8.2014 avattuihin Kaustajärven kylän kotisivuihin rekisteröitiin kaksi domain osoitetta: kaustajarvi.fi sekä kaustajärvi.fi

  kaustajärvi.fi osoitteen rekisteröimistä ei uusittu kustannussyistä 7/2016.

  Sivut toimivat jatkossa pelkästään perinteisellä http://www.kaustajarvi.fi osoitteella

  T: Värtsilän Pitäjäyhdistys ry:n puolesta Eira Varonen

 27. Varmaan linkeistä voisi poistaa sitten sen Kaustajärvi
  linkin, sitä kautta ei pääse sivustalle. Logon kautta oli
  ainakin äsken yhteys.

  Vuosi sitten osa meistä ”kaustalaisista” suoritti ylläpitomaksun,
  ehkä jotkut olisivat olleet siihen suostuvaisia nytkin, kun vaan
  olisivat saaneet tietoa asiasta.

  Itse puolestani kiitän menneistä vuosista, sivut tulivat aikoinaan yllättäen,
  mutta tosiasiahan on, että ei muillakaan Värtsilän kylillä
  ole omia sivustoja Värtsin kupeessa.

  Ilmeisesti uusia tarinoita ei nyt jatkossa voi enää tälle sivustalle lähettää?
  Tosin harvakseltaan niitä on ollutkin, on tainnut facebook toimia
  tiedoitusvälineenä.

 28. Hei! Ei sitä linkkiä tarvitse poistaa, vain päivittää vähän. kaksi pistettä a-kirjaimen päältä pois. Hyvä kun ilmoitit vartsi.net sivuston linkin toimimattomuudesta.
  Nyt toimii ko. linkki

  t:Eira

  ps. muistatko paljon saitte keräyksellä kokoon silloin?

 29. Avattu lasku oli kulkeutunut viime vuonna jotenkin
  kummallisesti postilaatikkoomme – ilman mitään
  saatekirjettä.! Niinpä kävimme kolmen perheen voimin
  maksamassa 10 euroa per perhe. Samalla palautin laskun
  Matti Jaatiselle. Kuulimme, että joku oli käynyt maksamassa
  jo 20 euroa ja että pankkisiirtona oli tullut 30 euroa, mikäli
  oikein muistan. Eli käsittääkseni 80 euroa yhteensä. En tiedä,
  tuliko rahaa vielä sen jälkeen. Enhän minä ollut mikää keräyspäällikkö,
  oman osuutemme halusimme toki hoitaa.

  Tämä siis noin vuosi sitten, eli ne rahat on jo varmaan käytetty kuluihin.
  Paremmin asiasta tietävät voivat oikaista jos on tarve.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *