Aihearkisto: Lukijoilta

Juhannuskokko syttyi Kaustajärvellä

Tikanmäen peltorauniolle oli kevään ja alkukesän aikana kerätty kokkoaineita. Vielä alkuviikosta mietittiin, voiko kokkoa polttaa juhannuksena ollenkaan. Onneksi viikolla tulleet sateet ja varsinkin aattoaamun sade teki sen mahdolliseksi.

Väkeä alkoi kertymään puoli kahdeksan aikoihin peltopolulle odottamaan kokon syttymistä. Veikko, hyvin tehtyjen alkuvalmistelujen jälkeen, raapaisi tikun ja kokko syttyi. Parisen tunti kokko paloi. Väki nautti juhannusaaton tunnelmasta ja mukavasta seurasta.

Teksti ja kuvat: Hannele Alander

KAUSTAJÄRVEN SILTAJUHLAT 15.7.2017

Juhlaa vietettiin neljännen kerran  Heinäjoen sillalla poutaisessa ja osion aurinkoisessa  säässä. Juhlissa oli iloista väkeä lähes 150 henkeä. Juhlatoimikunta oli varautunut suureen väki määrään laajentaen juhla-alueen läheiseen  pihaan. Olihan juhlien kohokohtana Kaustajärven kylä –kirjan julkistaminen.

Juontajana toimi Jorma Summanen. Ensimmäinen yhteislaulu oli Suvivirsi.

Juhlapuhujana oli Tohmajärven kunnanjohtaja Olli Riikonen.

Kylän vanhimmaksi juhlissa nimettiin 91-vuotias Arvo Majoinen.

Kirjan julkistaminen alkoi sinivalkoisen nauhan leikkaamisella
ja sen jälkeen paljastettiin kirja Kaustajärvi – Rajan jakama kotikylä.
Juhlan lopussa jotkut tanssivat Kuisma Lipposen säestyksen tahdissa.

Teksti: Hannele Alander,
Kuvat: Pentti Mielonen ja Veikko Tikka

Kuka söi ulpukan kukat?

ulpukan kukatSoutelin Tikanniemen rantaa Kaustajärvellä ja havaitsin katkotut lumpeet. Onko kellään samoja havaintoja järven alueella? Myös ahvenheinän kasvustot ovat harvenneet? Pitääkö havainnot paikkansa muualla järven alueella. Epäilen syöjäksi majavia. Muistaako kukaan vastaavaa esim. 60-luvulta? Tässä on muutama kuva. Tikanniemen rannalta lähes kaikki ulpukan kukat ovat kadonneet.

ulpukan kukat 2

Alkusyksyn jatkoja,
Hannele Alander