Kaikki kirjoittajan admin artikkelit

Siltajuhla

Siltajuhla
Juhla vietetään lauantaina 14.7.2018 klo 17.00 Heinäjoen sillalla. Ohjelmassa on mm. juhlapuhe, lauluesityksiä, runonlausuntaa, yhteislaulua, tanssia sekä mukavaa yhdessä oloa. Juhlissa on maksullinen kahvitarjoilu ja grillimakkaraa.
Vielä on muutama Kaustajärvi-kirja myymättä. Kirjan hinta on 32,00.
Myytävänä on Erkki Tarvaisen maalaaman taulusta teetettyjä postikortteja 0,50 kappale. Myynnin tuotto käytetään seuraavan vuoden juhlien järjestämiseen.

Kirpputori
Juhla toimikunta pystyttää sillan lähelle telttakatoksen pöytineen, jossa on viikon ajan omatoiminen kirpputori. Kirpputorille voi kuka vaan tuoda myyntiin tavaroita. Teltassa ei ole ketään myymässä vaan ostettu tavara/tavarat kirjataan vihkoon ja raha laitetaan teltassa olevaan lippaaseen. Kirpputorin tuotto käytetään seuraavan vuoden juhlien järjestämiseen.
Kävelyretki
Sunnuntaina 15.7.2018 klo 11.00 tehdään kävelyretki Kaustajärven hautausmaalle. Oppaana toimii TarmoTikka. Lähtö on Heinäjoen sillalta. Matkan pituus on 4,5 kilometriä. Hautausmaalla lasketaan havuseppele ristille ja lauletaan Suvivirsi. Tämän jälkeen kävellään Aittolammen uimarannalle kahville. Juhlatoimikunta tarjoaa kahvit. Jos haluaa paistaa makkaraan, niin ota makkara mukaan.
Tervetuloa!

Juhannuskokko syttyi Kaustajärvellä

Tikanmäen peltorauniolle oli kevään ja alkukesän aikana kerätty kokkoaineita. Vielä alkuviikosta mietittiin, voiko kokkoa polttaa juhannuksena ollenkaan. Onneksi viikolla tulleet sateet ja varsinkin aattoaamun sade teki sen mahdolliseksi.

Väkeä alkoi kertymään puoli kahdeksan aikoihin peltopolulle odottamaan kokon syttymistä. Veikko, hyvin tehtyjen alkuvalmistelujen jälkeen, raapaisi tikun ja kokko syttyi. Parisen tunti kokko paloi. Väki nautti juhannusaaton tunnelmasta ja mukavasta seurasta.

Teksti ja kuvat: Hannele Alander

KAUSTAJÄRVEN SILTAJUHLAT 15.7.2017

Juhlaa vietettiin neljännen kerran  Heinäjoen sillalla poutaisessa ja osion aurinkoisessa  säässä. Juhlissa oli iloista väkeä lähes 150 henkeä. Juhlatoimikunta oli varautunut suureen väki määrään laajentaen juhla-alueen läheiseen  pihaan. Olihan juhlien kohokohtana Kaustajärven kylä –kirjan julkistaminen.

Juontajana toimi Jorma Summanen. Ensimmäinen yhteislaulu oli Suvivirsi.

Juhlapuhujana oli Tohmajärven kunnanjohtaja Olli Riikonen.

Kylän vanhimmaksi juhlissa nimettiin 91-vuotias Arvo Majoinen.

Kirjan julkistaminen alkoi sinivalkoisen nauhan leikkaamisella
ja sen jälkeen paljastettiin kirja Kaustajärvi – Rajan jakama kotikylä.
Juhlan lopussa jotkut tanssivat Kuisma Lipposen säestyksen tahdissa.

Teksti: Hannele Alander,
Kuvat: Pentti Mielonen ja Veikko Tikka

Kuka söi ulpukan kukat?

ulpukan kukatSoutelin Tikanniemen rantaa Kaustajärvellä ja havaitsin katkotut lumpeet. Onko kellään samoja havaintoja järven alueella? Myös ahvenheinän kasvustot ovat harvenneet? Pitääkö havainnot paikkansa muualla järven alueella. Epäilen syöjäksi majavia. Muistaako kukaan vastaavaa esim. 60-luvulta? Tässä on muutama kuva. Tikanniemen rannalta lähes kaikki ulpukan kukat ovat kadonneet.

ulpukan kukat 2

Alkusyksyn jatkoja,
Hannele Alander

 

Kaustajärven siltajuhla ja kävelyretki kuvina

Siltajuhla

kuvanosto
Juhlaa vietettiin lauantaina 16.7.2016 Heinäjoen sillalla kosteassa säässä. Sää ei kuitenkaan haitannut. Juhlijoita oli kuutisenkymmentä. Paikalle oli rakennettu 5 telttaa, jotta juhlijat nauttisivat ohjelmasta ja tunnelmasta kastumatta.

kuva1

Musiikista vastasi Kuisma Lipponen.

kuva3
Ohjelman juonnon hoiti tuttuun tapaan Tarmo Tikka. Ensin lauloimme yhteislauluna Karjalaisten laulun. Juhlapuhujana oli rajan uusi päällikkö Markku Räty.

kuva2

Kaustajärven kylä –kirjasta piti puheenvuoron Katja Tikka. Hän esitteli myös koko kirjatoimikunnan.
Arpajaiset oli yksi ohjelma numero. Arpojen myyjänä oli Anita Malin. Pääpalkintona oli herkkukori, mikä sisälsi Kaustajärven tuotteita. Sen voitti Matti Majoinen. Lisäksi arvottiin kaksi Kaustajärvi-karttaa. Ne voittivat Riitta Pakarinen ja Heikki Harinen.
Yhteislaulujen esilaulajina oli mm. Anja Muranen ja Kerttu Oikarinen.
Juhlan lopussa juhlijat tanssivat Kuisma Lipposen säestyksen tahdissa.
kuva4 kuva5 kuva6

Kävelyretki
kävelynosto

Auringon paistaessa sunnuntaina 17.7.2016 lähdimme kävelyretkelle ”Elämysretki Väinö Linnan hengessä” Mellitsan lammen parkkipaikalta. Kävelijöitä oli kolmisenkymmentä. Oppaina olivat Pentti Mielonen ja Veikko Tikka. Taukopaikan nuotiosta vastasi Jussi Mielonen, jolle jätimme eväsreput.
Kiersimme Huoltotien lopusta alkuun päin. Oppaat kertoivat paikoista. Matkalla nautimme mansikoita, vadelmia ja keräsimme kanttarellejä. Aittolammen uimarannalla pidimme tauon. Paistoimme makkaraa, banaania ja söimme eväitä.

kävely kävely2 kävely3 kävely4 kävely5 kävely6 kävely7 kävely8 kävely9

Teksti ja kuvat Hannele Alander